Yoga

Yoga

Voor onze Yoga-lessen bestaan binnen Citydance verschillende vormen. Kies de vorm die bij jou past!

Do – In Yoga betekent ‘de weg naar binnen’. De oefeningen werken preventief en ondersteunen voor een gezonder leven. Do – In Yoga is een eeuwenoude, Oosterse oefenkunst, waarin de houdingen vergelijkbaar zijn met die van Tia Chi, Yoga en Pilates. De ademhaling vanuit de onderbuik werkt ondersteunend en geeft kracht en rust tegelijkertijd. De oefeningen die je bij Do – In Yoga doet, vergroten het zelfvertrouwen door het lichaam meer balans, flexibiliteit en kracht te geven.

Hatha Yoga is de basis van alle Yogastijlen. Deze les is voor iedereen toegankelijk. Hatha Yoga is een systeem van oefeningen, waarbij je leert je lichaam en je ademhaling te beheersen en zeker ook om je meer te kunnen ontspannen.

Power Yoga is een pittige vorm van Yoga, vooral gericht op spierkracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Deze lesvorm is minder gericht op het geestelijke en religieuze deel. De spieren worden geprikkeld om steeds sterker en flexibeler te worden. Power Yoga is zeer geschikt voor mensen die zichzelf willen uitdagen!

Yin-yoga is gericht op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten. De houdingen rekken de dieper liggende spieren en maken het bekkengebied los. De posities worden lang vastgehouden, zo heb je meer tijd je grenzen te verkennen en verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. De les heeft een rustig karakter. Je hoeft niet intensief te bewegen maar kunt juist de tijd nemen voor je lichaam.

Print Friendly, PDF & Email